Monday, June 11, 2007

KEIKKAPÄIVÄKIRJA: Karkku, Karkkugospel, 09-06-2007

Tällä kertaa meillä ei ollutkaan kiire minnekään. V-P oli jo aamulla mennyt Karkkuun soittamaan ja me ajelimme Tommin kanssa kaikessa rauhassa kauniissa kesäkelissä.

Jaakon poimittuamme Pirkkahallilta kyytiin jatkoimme kohti Karkkua.

Perille saavuttuamme menimme ensitöiksemme syömään, jonka jälkeen nostelimme tavarat pois autosta.

Keikkaa ajatellen oli kaikilla hieman perhosia mahassa. Soundcheck aikaa oli käytettävissä vähän, mikä sinällään on normaalia näissä tämän tyyppisissä tapahtumissa. Suurimmat huolet johtuivatkin siitä, että Markusta tuuraamaan tullut rumpali oli äkillisesti estynyt tulemaan, jouduimme ottamaan siis ”tuuraajan tuuraajan”, joka sai tietää keikasta torstaina.

Vaikka kaikki olimme riittävän ajoissa paikalla ja pääsimme aloittamaan soundcheckin heti kun edellinen osio loppui, ei kaikki mennyt kuitenkaan aivan suunnitellusti. Kuten suuri tietäjä Murphy on joskus sanonut, kun jokin alkaa menemään pieleen ei sille loppua ole.

Soundchekissä alkanut teknisten ongelmien joki kasvoi vain iltaa kohden. Aluksi tekniset ongelmat olivat vain meidän riesanamme, mutta lopulta myös suhteellisen lämmin päivä päätti muuttaa kuvioita myös äänentoiston osalta.

Sinällään hyvä järjestelmä muuttui voimattomaksi, varsinkin eniten tehoa vaativalta subwoofer-osastolta ja taisipa kerran keskialueen vahvistimeenkin iskeä lämpöshokki kun V-P:n soolon aikana ”Sinä Tunnet Mut” -biisissä hävisi PA-nyytistä kokonaan keskialue hetkeksi.

Nämä tällaiset tekniset ongelmat voivat kuitenkin olla kovin yleisiä kesäilmalla ulkona eikä niiden pidä antaa pilata keikkaa.

Varsin tyytyväisiä saimme olla siihen, että soitannollisesti ja sanomallisesti keikka oli varsin tikissään ja tuuraaja rumpalikin suoriutui tehtävästään mainiosti. Kiitoksia Veikko!

On se vaan hienoa, että vaikka tekniikka onkin iso apu musiikissa, ei musiikki itsessään kuitenkaan ole tekniikkaa, eivätkä tekniset ongelmat vaikuta itse musiikkiin, korkeintaan sen sävyihin… …Sanomasta puhumattakaan, se kun on jotain paljon paljon suurempaa…

Kaiken kaikkiaan Karkkugospelista jäi tapahtumana erittäin positiivinen kuva, ja paikkanahan Karkun evankelinen opisto on aivan mahtava!

Kiitoksia kaikille teille paikalla olleille! Nähdään seuraavilla keikoilla uudelleen!

Minka / klinik - säliääni

No comments: